fbpx

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so tekstovne datoteke, ki se ob vstopu na spletno mesto, odlagajo na napravi (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik ali obiskovalec dostopa do spletnega portala. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, s katerim uporabnik obiskuje spletna mesta, zato lahko shranjevanje piškotkov uporabnik po želji omeji ali onemogoči že s pomočjo nastavitev brskalnik ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem. 

Gre za informacije, ki se ob obisku spletne strani shranijo na posameznikovi napravi s katero dostopa in se ob ponovnem obisku spletne stran iz brskalnika ponovno pošljejo strežniku, uporabijo se za prepoznavanje, sledenje in zbiranje informacij, kot so preference do določenih vsebin in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnem mestu pa bolj učinkovito in prijazno. Glavni namen piškotkov na spletu je zagotavljane uporabniku prijaznih storitev. 

Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu  (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).

Kampiranje.net na spletnem portalu uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku in tretjim osebam (Google, družabana omrežja:Facebook, Twitter, Instagram,....).

Seznam piškotkov, ki jih vsebuje spletna stran Kampiranje.net:

- JMTH_TIMESTAMP_jm-car-classifieds (storitve so odgovorne za nadzor dostopa do spletne strani, trajanje bo zaprtju brskalnika)

- Jmthemeclose (storitve so odgovorne za nadzor dostopa do spletne strani, trajanje do zaprtja brskalnik)

- plg_system_djcookiemonster_informed  (shranjevanje informacije ob zaprtju obvestila o piškotkih, trajanje do 26.11.2029)

- Piškotek podjetja Facebook, ki poveže dogodek Facebook pixel-a z uporabnikom, ko Facebook piškotek ni prisoten v brskalniku. (do konca seje)